tirsdag 2. april 2013

Snøkaos på øya


I løpet av påsken har snøen lavet ned. Jeg vet ikke hva snødybden er nå, men mange plasser langs veiene ser man bare toppen av veistikkene. og de er vel en plass mellom havannen og to meter høye.

 Bilde: Kraftig snøfall i går 1. april. Mye tid gikk med til måking.

I natt kom det inn et polart lavtrykk fra storhavet, det gav kraftig vind, vinden tok med seg snø og lagde en skikkelig snøføyke eller snyfåkk som vi kaller det her. Veiene føyk helt igjen og ble totalt ufremkommelig i løpet av natta.

Vi var oppe tidlig som vanlig, samboeren min startet å måke oppkjørselen for å få ut bilen, det tok tre timer. I løpet av morgentimene hadde vi kontakt med naboer og sambygdinger. Det vi fikk høre var at veien ut fra bygda var helt uframkommelig og de som hadde prøvd å kjøre på jobb hadde kjørt seg fast, og etter en stund kom de tilbake i kolonne etter snøplogen. Vi måtte bare holde oss hjemme, mannen dro ikke på jobb og veslejenta ble hjemme fra barnehagen.

Over hele øya har forholdene vært lignende, mange veier har vært stengt og til og med snøploger har blitt stående fast.
I løpet av ettermiddagen spaket vinden og sola kom fram i mellom sprekker i de mørke skyene.

Bilde: Lysning etter kulingen.

 Så lenge det er så mye snø som det er nå, skal det ikke veldig mye vind til før sikten blir dårlig og veiene fyker igjen. I følge den siste værmeldinga skal det bli vind i kuling styrke i morgen  også, og i tillegg mere snø de to neste dagene, så det kan hende vi blir værfast igjen.
Heldigvis kom vi oss på butikken i ettermiddag, så vi har det vi trenger for noen dager framover. Dette blir spennende!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar